Eesti leiva päev ja sügislaat "Rikka leib, vaese leib" Eesti Vabaõhumuuseumis

Tänavuseks teemaks on "Rikka leib, vaese leib".
Meie toidulaud pole alati olnud nii rikkalik ja mitmekesine kui tänapäeval. Söögid, mida praegu valmistame argiroogadena, kuulusid veel 150 aastat tagasi vaid jõuka mõisarahva lauale. Niigi lihtsat igapäevast toitu mõjutasid ikaldused, sõjad ja majanduskriisid, mis sundisid leidlikkusele ja kokkuhoiule.
Leivapäeval piilume sisse erinevatesse köökidesse, räägime nii kõrgklassi peenematest roogadest kui ka lihtsa talurahva leivast, tutvume nutika perenaise nippidega sõjajärgses toidunappuses ja talongide ajal ning valmistame toidujääkidest kaasaegseid gurmeetoite.
Sassi-Jaani talu – Käsikivil jahvatamine ja näljaleib
Köstriaseme talu – Rehepeks ja rukkiõled
Pulga talu suveköök – Käkk ja taar kui talurahva argitoit ja -jook
Pulga talu rehemaja ees – Are Uderi nukuetendus „Moor ja vaar“ kell 11.30 ja 13.00. See on näidend, milles tuleb juttu ka taarist.
Härjapea talu – Rikkus pole häbiasi! Ettevalmistused juubelisünnipäevaks.
Lau külapood – Eestiaegne kaubaküllus
Kuie külakool – Mõisa mõjutused koolirahva toidulaual
Sepa talu – Varajase kolhoosiaja toidumured
Kolhoosimaja – defitsiidiaja rupskiroogadest säästliku gurmeeni
Peipsivene majas küpsetatakse mesileiba ja setu talus rukkijahust lihtsaid rüavatsku.
Sutlepa kabel – leiva õnnistamine. Esineb Eesti Rahvusraamatukogu naiskoor.
Leivakonkurss – iga-aastasele leivakonkursile on oodatud osalema koduleivad. Parima leiva valmimine.
Kolu kõrtsis võtab laulu üles leelokoor „Sõsarõ“, kes esitab leivateemalisi setu laule.